רח' הסדנא 18 אזור התעשיה חולון
משה ממן שרותי רכב
מומחה לגירים אוטומטיים
מוסך בחולון מורשה משרד התחבורה מס' 11636


ידית הילוכים בגיר אוטומטי
שלוש סיבות עיקריות להחלפת הילוכים ידנית בגיר אוטומטי
למרות שגיר אוטומטי אמור להחליף הילוכים בעצמו יש מצבים שהנהג צריך להחליף הילוכים ידית.
במקרים שצריך לעבור להילוך נמוך המסומן לרוב "L" או "LOW" או "1" "2" "3", בלי להרפות מדוושת הגז, בעזרת יד ימין, מזיזים את מוט ההילוכים למצב הרצוי.
שלוש סיבות עיקריות להחלפת הילוכים ידנית בגיר אוטומטי:
1. כביש חלק: כביש רטוב או בכביש המכוסה קרח. כידוע, ככל שההילוך יותר נמוך הוא יותר חזק כלומר מקבל יותר כוח מהמנוע. כשהכביש חלק לא כדי להתחיל את הנסיעה בהילוך דרייב המתחיל עם הילוך נמוך, כדי להפחית את מהירות התאוצה ההתחלתית של הרכב יש לבחור בהילוך "2" או "3" ואז להתחיל את הנסיעה.
2. בעלייה וירידה. יש עליות וירידות שה"מוח" של הגיר האוטומטי לא יכול להחליט באיזה הילוך לבחור, והוא משנה לעיתים קרובות מדי הילוכים, כאן צריך להתערב ולעבור להילוך "2" או "3" או "L" , ולקבע את הגיר במצב נמוך, זה נקרא בלימת מנוע, כמו בגיר ידני, בירידה תלולה מאוד, עוברים להילוך נמוך. אחרי העליה או הירידה חוזרים למצב "D".
3. זינוק בתחילת נסיעה והאצה בזמן עקיפה. כאשר רוצים "למשוך" הילוכים כמו בגיר ידני, כדי להתחיל את הנסיעה עם הילוך חזק, מה שייתן זינוק מהיר יותר, בוחרים את ההילוך הנמוך ביותר "1" במצב עצירה ואז לזנק, הטורים במנוע יעלו יותר מזינוק במצב "D", לאחר הזינוק עוברים למצב "D". בתיבת הילוכים אוטומטית אלקטרונית בוחרים במצב "כוח" או "ספורט" ואז תיבת ההילוכים יודעת ל"משוך הילוכים" לבד.
גירים אוטומטיים
חלקים רבים מרכיבים ביחד את המערכות השונות ברכב שלנו שאחראיות על עצם העובדה שהרכב שלנו יכול נוע ולנסוע. בין המערכות השונות קיימת מערכת מרכזית שתופסת הרבה מהאחריות בכל הקשור לתפקוד הרכב והיא כמובן תיבת ההילוכים. תיבת ההילוכים והגיר ברכב שלנו הם למעשה שם שונה לאותו הדבר. הגיר ברכב הוא בעל תפקיד מרכזי מאד ואיכות התפקוד שלו משמעותית לאיכות התפקוד של הרכב כולו.
הסוגים השונים של גירים לרכב משתנים הן ברמת המעורבות שנדרשת מהנהג לצורך שימוש ברכב והן בתוצאות השונות הנוגעות לרכב עצמו. גירים אוטומטיים הם גירים נפוצים למדי ושכיחים במקומות רבים בעולם. גירים אוטומטיים נחשבים לסוג השולט בשוק הרכבים ונעשה בהם שימוש רב. למעשה, גירים אוטומטיים לרכב מכוונים את הנסיעה בהתאם לתנאי הדרך ללא צורך בשינוי הילוך בתיבת ההילוכים על ידי הנהג ובלא צורך של לחיצה על דוושת המצמד (שוב, בידי הנהג).
תפקידו של הגיר
למעשה, הגיר ברכב, משמש כמעין קישור בין המנוע לבין הגלגלים. במנוע, מיוצר הכוח הנדרש לשם התנעת הרכב והשימוש בו לצרכי נסיעה. כדי שהכוח מהמנוע יגיע אל היעד- גלגלים, יש צורך בפעולה מסוימת הנעשית בעזרת תיבת ההילוכים, הלוא היא הגיר. הגיר ברכב שלנו יכול להיות מאופיין בהתאם לכמה סוגים מוכרים של גירים לרכב. גורמים שונים הקשורים לרכב שלנו תלויים בסוג הגיר בו נעשה שימוש ברכב המדובר.
גירים אוטומטיים יתרונות וחסרונות
ההילוכים ברכב שלנו קובעים למעשה את מידת הכוח המועברת בין המנוע לבין הגלגלים. לצורך התאמת הנסיעה לתנאים בדרך נדרשות העברות שונות של כוח. גירים אוטומטים מאפשרים מעבר של הילוכים באופן שלא דורש את תשומת ליבו של הנהג כלל. כל התהליך מבוצע אוטומטית וביעילות. בין החסרונות הבולטים בשימוש בגיר אוטומטי לרכב נמצאת צריכת הדלק הגבוהה באופן יחסי וכן נזקים שונים שעלולים להיווצר (כגון שחיקת בלמים או איבוד מועט מכוח המנוע).
